Vantastik Ventures

Wie zijn wij?

De mensen achter Vantastik Ventures zijn: oprichter Rein Klazes en onze agent in Nederland Gertie Rozema.Wat is Vantastik Ventures ?

Vantastik Ventures is een kleinschalige onderneming die campervans verhuurt, die reizigers op weg helpt, en fungeert als steunpunt in Nieuw Zeeland. Voor oprichter Rein Klazes en zijn team is dit een blijvende belevenis. Inmiddels zijn er meer dan 3000 Nederlanders, die Nieuw Zeeland met een camper van Vantastik Ventures hebben ontdekt.
 
Bij Vantastik Ventures kunt u een keuze maken welke extra services deel uitmaken van uw vakantie in Nieuw Zeeland :
-afhaalservice vliegveld, B&B na aankomst, op weg helpen met de camper, B&B op de laatste avond. Bij boeking kunt u vragen naar een rondreisplan met tips.
Natuurlijk kunt u ook alleen een camper huren en de rest zelf organiseren. Zowel in Nederland als in Nieuw Zeeland wordt u in het Nederlands te woord gestaan.

De thuisbasis van VVNZ is Okawa Bay in Rotorua.
Het liefst ontvangen wij onze bezoekers in B&B op Okawa Bay waar u na uw reis naar toe wordt gebracht.
U kunt in uw  3ps slaapkamer met ensuite van de lange reis uitrusten en wordt na een royaal Bed&Breakfast de volgende ochtend met de camper op weg geholpen. 
Voor toeristen, die liever eerst het noorden willen verkennen en vanuit Auckland willen starten, leveren wij de campervan op Auckland International Airport en begeleiden wij u naar een camping in de buurt van dit vliegveld, vanwaar u de volgende dag uw rondreis kunt beginnen. Voor toeristen, die van verder weg dan Australie komen, raden wij vetrek met campervan op dezelfde dag zeer sterk af, omdat is gebleken dat dit vaker tot ongelukken leidt.

Historie

Vantastik Ventures New Zealand Ltd. (VVNZ) is in 1990 opgericht door de Nederlander Rein Klazes, die met zijn toenmalige vrouw Marijke in 1982 naar Nieuw Zeeland emigreerde. Rein's vader, zelf enthousiast NZcamperaar, was vanuit Vriezenveen de schakel tussen de toerist in Nederland en vakantievoorbereiding in NZ. 
Tijdens de laatste 25 jaren is er veel veranderd en de meest ingrijpende gebeurtenissen waren de ziekte en het overlijden van Marijke in 1993, en het plotselinge overlijden van Wiebe Klazes in 2000.
 
Ook de vloot veranderde. Met zijn achtergrond als bouwkundig ingenieur bouwde Rein tot  2002 zijn campers zelf, op basis van de opgedane ervaring tijdens de vele huren en de inbreng van de huurders.
 
Na 20 jaren camperverhuur hebben we besloten de vloot in te krimpen en zijn 24 oudere campervans uit de verhuur genomen.  
De resterende vloot bestaat uit moderne, goed afgewerkte en ingerichte campers, die zoals altijd veel kwaliteit voor een redelijke, all-in prijs bieden.

Nu:

Wiebe is in 2000 opgevolgd door Gertie Rozema, die door hem is ingewerkt. Gertie runt reisbureau Rozema-reizen vanuit haar woonplaats Westerhaar. Gertie heeft Nieuw Zeeland uitvoerig met een campervan verkend en kan u daardoor adviseren aan de hand an uw wensen. Zij begeleidt uw reis met vlotte antwoordmailtjes en telefoontjes vanaf de Nederlandse kant.  
 
Rein is als vanouds directeur van Vantastik Ventures. Hij verzorgt de communicatie met Gertie,  en achter de schermen doet hij de planning, de logistiek,  de administratie, en controleert en test alle campers voor vertrek.
Hij tekent met u de contracten, legt de camper aan u uit en helpt u op weg. Als er iets is kunt u hem altijd bereiken.
 
Vantastik Ventures is uw steunpunt in Nieuw Zeeland en wij zijn 24 uur telefonisch bereikbaar om u indien nodig van dienst te zijn, waar u ook bent op uw reis.

U kunt ons ook bezoeken als u niet vanaf Okawa Bay vertrekt maar bel dan even van te voren.Waar wij voor staan.

Het logo van Vantastik Ventures (VVNZ) laat twee biddende sterntjes zien tegen de achtergrond van de sterke heldere Nieuw Zeelandse zon. De vogels staan voor onze bezoekers, die vaak als paren NZ verkennen.
Het dubbele 'Van' staat voor onze goed uitgeruste en sterke en wendbare campervans, die onze bezoekers de mogelijkheid bieden om het hele land te verkennen, inclusief de gravelroads, zodat u 'fantastische avonturen' beleeft op de mooiste plekjes en wij onze naam eer aan doen.  Gravelroads zijn bij de concurrent vaak uitgesloten.
 
Wij runnen een kleinschalig professioneel familiebedrijf en helpen u persoonlijk op weg. We staan voor persoonlijk contact. Gertie kan u helpen met de reisplanning en u adviseren over hoe uw vliegreizen ůnline''te boeken, waarmee u kan besparen op de lange reis.

Rein helpt u op weg in Nieuw Zeeland en staat voor u klaar wanneer u vragen hebt of onverhoopt problemen tegen komt.

Omdat we zelf ook Nederlanders zijn leer je elkaar gemakkelijk kennen, en zo'n persoonlijke band blijkt heel prettig te werken als u aan het rondreizen bent. 
We staan voor bereikbaarheid, 24 uur per dag in geval van nood..
 
Vantastik Ventures is een stijl van leven.
Dat merkt u omdat elke camper die op pad gaat is verzorgd alsof we er zelf mee op weg gaan. We staan bekend om de uitgebreide service die we geven waarmee u tijd en geld bespaart, en u gemak en een gevoel van rust geeft. 
Dat komt omdat we plezier hebben in wat we doen en voor wie we het doen.

Wij staan voor een doorzichtige prijsstructuur.
Wij bieden de campers scherp geprijsd en 'inclusief' aan. Inclusief betekent dat de autoverzekering en de inventarislijst al in de prijs is opgenomen. Uw maximale eigen risico is 1200 dollar, dit kunt u af kopen tot 300 dollar.
Let hierop als u onze prijs met de concurrent vergelijkt, zodat u geen appels met peren vergelijkt.
Vaak wordt er een uitgeklede lage prijs gegeven om u binnen te halen. De kosten voor verzekeringen als de all-risk-verzekering (tot 40 dollar per dag extra) komen er bij de eindafrekening vaak bovenop. Als u Žen prijs van andere aanbieders krijgt vraag dan of de aanbieding 'all-in is.
 
We streven naar de beste prijs-kwaliteitverhouding.
Dit lukt ons door scherp in te kopen en veel werk zelf te doen. Doordat we geen 'uren' rekenen,  hoeven we wat we niet uitgeven ook niet aan u door te berekenen. De  mensen met wie we samenwerken denken er, tot op heden,  net zo over. 

De schaal van Nieuw Zeeland, de ongereptheid van de natuur en het wisselende landschap en weer maken de campervan het ideale vervoermiddel. Onze campervans komen op plaatsen waar cultuur ophoudt en de natuur overneemt.. 
 
Ook voor potentiele immigranten is een rondreis met een camper van ons ideaal. En we zijn graag bereid een gesprek met u te hebben over voor en tegens van immigreren naar Nieuw Zeeland. Omdat wij het land als onze broekzak kennen zijn we Nieuw Zeeland specialist bij uitstek. Route naar Vantastik Ventures, 30 Okawa Bay Road.

Vantastik Ventures ligt cira 17 km. ten N.O. van Rotorua in Mourea aan de westpunt van het Rotoiti meer. 
Focus op de kaart op de landengte tussen  het Rotoruameer en het Rotoitimeer, waar statehighway 33 loopt.
 
Routebeschrijving:
  • Vanuit Rotorua de SH 30 naar Tauranga, Whakatane volgen.
  • Passeer het vliegveld (na ca 10 km aan de linkerkant).
  • Rij  rechtdoor richting Tauranga SH33 bij de afslag Whakatane SH30.
  • Na 4 km ziet u het bord Mourea, sla rechtaf de Okawa Bay Road in.
  • Volg Okawa Bay naar beneden langs het meer, vervolgens omhoog de heuvel op, op het hoogste punt zie je links de brievenbus van nr. 30 met het VVNZ logo erop.
  • Rij de steile oprit op en parkeer eventueel op de binnenplaats.
  • Denk om de dakranden.

Postadres voor thuisblijvers

Voor familie en vrienden kunt u als postadres achterlaten;
Vantastik Ventures
PO uw naam
30 Okawa Bay Road,
RD 4, Mourea
Rotorua 3074
Nieuw Zeeland.
 
In geval van nood is Vantastik Ventures vanuit Nederland telefonisch te bereiken op: 0064-7 36 24 703 of 0064 22 1036789. Denk aan het tijdverschil van 10-12 uur afhankelijk van de zomertijd in NL-NZ.
Goedkoop bellen: draai 0900-1444 voor het nummer (3 eurocent per minuut)of kijk op www.wereldbellen.nl
 
Emailadressen:
rein@vantastikventures.nl

rklazes@gmail.com