Nieuw Zeeland per camper

Verken Nieuw-Zeeland met de camper

Nieuw Zeeland laat  zich met een campervan in 4 tot 6 weken ontdekken. Gemiddelde voor de ontdekkingsreis is ongeveer 5600 km en dit betekent ong. 200 km per dag. Het ontspant om zo nu en dan ergens een dag extra te blijven. Omdat het gros van de wegen tweebaans, van het heen en weer en op en neer soort zijn, ligt de gemiddelde snelheid dicht bij 50 km/uur.
De meeste bezoekers vinden een compromis tussen een strak A naar B reisplan en je gesternte volgen: blijven waar het bevalt en doorrijden als het niet zint. Omdat nogal wat attracties zoals het walvissen kijken weergevoelig zijn, kan het zijn dat je meer dan een kans nodig hebt om te slagen.

Wanneer je Nieuw Zeeland voor de eerste keer bezoekt raden wij aan om het land in een achtvormige route te verkennen met als centraal punt de Cook Strait ferry oversteek Wellington-Picton, en er ongeveer 35 dagen voor uit te trekken, zodat u een goed overzicht van het land hebt en niets hoeft te missen. 

Met het oog op de baan die de zon op het zuidelijk halfrond neemt en de aard van het landschap raden wij aan het Noord-eiland met de klok mee rond te rijden en het Zuid-eiland tegen de klok in.